9 Şubat 2010 Salı

Öksürük İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Öksürük için dalak otu,meyan kökü,süt,anason,meşe palamudu,şeker gibi bitkilerden karışımlar hazırlanır.
Karışımın Hazırlanışı;
Dalak otunun çiçeklenmemiş uçları yirmi dakika süreyle suda kaynatılır.Süzülerek elde edilen sıvıya dövülmüş anason tozu ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Hazırlanan şuruptan,hastalık süresince ısıtılarak bol bol içilir.
Meyan kökü,dövülmüş meşe palamudu ile birlikte yarım saat süreyle sütlü suda kaynatılır Sıkılarak elde edilen sıvı bir kaba doldurularak gün boyu dinlendirilir.Dinlendirilen bu sıvıdan,içme suyuna katılarak günde üç bardak içilir.
Meyan kökleri ,sert bir zeminde dövülerek ezilir.Ezilen posa on beş dakika süreyle sütlü suda kaynatılarak süzülür.Süzülerek elde edilen sıvı şekerle tatlandırılarak ,şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Tedavi süresince hazırlanan bu şerbetten günde üç fincan ısıtılarak içilir.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.

Omurilik Ağrısı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Omurilik ağrısı rahatsızlığında arpa,mantar,sirke,kekik,civan perçemi,zeytinyağı gibi bitkilerden yararlanılır.
Karışımın Hazırlanışı;
Haşlanmış arpa kekikle birlikte dövülerek ezilir.Ezilen karışım on beş dakika süreyle suda pişirilir.Sıkılarak elde edilen posaya dövülmüş mantar tozu ilave edilerek lapa kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.Hazırlanan lapa zeytinyağı ile yumuşaltıldıktan sonra,günaşırı ağrıyan bölgeye konarak bandajlanır.
Mantar,sirkeli suda on dakika süreyle kaynatılır.Sıkılarak elde edilen posa,merhem kıvamına gelinceye kadar zeytinyağı ile yoğurulur.Hazırlanan merhemle ağrıyan yere sık sık masaj yapılır.
Civan perçemi otu,tuzlu suda yirmi dakika süre kaynatılır.Süzüldükten sonra elde edilen sıvı bir kaba boşaltılarak dinlendirilir.Dinlendirilen bu sıvı ile ağrıyan bölgeye saat başı ılık kompres yapılır.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama