28 Ağustos 2010 Cumartesi

Zehirlenmeler için bitkisel tedavi yöntemleri

Zehirlenmelerde sarmısak,keten tohumu,ıhlamur çiçeği,enginar yaprağı,maydanoz,süt ve yoğurt kullanılır.
Karışımın Hazırlanışı;
Dövülmüş sarmısak,keten tohumları ile birlikte lapa kıvamına gelinceye kadar yoğurt ilave edilerek karıştırılır.Hazırlanan lapadan hastaya bol bol yedirilir.
Ihlamur çiçekleri,15 dakika süreyle kaynar suda demlemeye bırakılır.Süzülerek elde edilen sıvı,bir kaba boşaltılarak dinlendirilir.Dinlendirilen sıvıdan ısıtılarak hastaya bol bol içirilir.
Tütün gibi kıyılan enginar yaprakları,sütlü suda 20 dakika süreyle kaynatılır.Sıkılarak elde edilen posa,lapa kıvamına gelinceye kadar,dövülmüş maydanoz ilave edilerek yoğurulur.Hazırlanan lapadan hastaya bol bol yedirilir.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.

Yanıklar için bitkisel tedavi yöntemleri

Yanıklar için lahana,salata,kına,su zambağı,susam yağı bitkilerinin karışımı kullanılır.
Karışımın Hazırlanışı; Kıyılmış lahana yaprakları,rendelenmiş salata ile lapa kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile karıştırılarak yoğurulur.Hazırlanan lapa,pansumandan sonra yanık bölgeye sürülür.
Kıyılmış lahana yaprakları,tuzlu suda 20 dakika süreyle pişirilir.Sıkılarak elde edile posaya,merhem kıvamına gelinceye kadar kına karıştırılarak yoğurulur.Hazırlanan merhem susam yağı ile yumuşatıldıktan sonra yanık bölgeye sürülür.
Su zambağı kökleri dövülerek ezilir.Ezilen posa 20 dakika süreyle tuzlu suda pişirilir.Süzülerek elde edilen posaya,pomad kıvamına gelinceye kadar rendelenmiş salata ilave edilerek susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan pomad pansumandan sonra yanık bölgeye sürülür.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.

Uçuk için bitkisel tedavi yöntemleri

Uçuklarımızın tedavisinde şalgam,şahtere otu,çavdar unu,ceviz yaprağı,ısırgan otu ve susam yağı gibi bitkilerden karışım elde edilmeli.
Karışımın Hazırlanışı;
Rendelenmiş şalgamlar 20 dakika süreyle suda kaynatılarak süzülür.Sıkılarak elde edilen posaya çavdar unu karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan merhem pansumandan sonra uçuk olan bölgeye sürülür.
Şahtere otunun yaprakları sert bir zeminde dövülerek ezilir.Elde edilen posaya,krem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan bu kremden uçuk olan bölgeye sürülür.
Kıyılmış taze ceviz yaprakları,ısırgan otuyla birlikte dövülerek ezilir.Elde edilen posaya,merhem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan merhem pansumandan sonra uçuk olan bölgeye sürülür.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama