27 Kasım 2014 Perşembe

Elma (Malus Communis) Faydaları

Yurdumuzda çok yaygın olan bu nefis meyvenin Amasya, Ferik, Gelin, Tavşan başı, Gümüşhane, Ekşi Elma gibi epey türü vardır.

Elma ağacı daldırma, ya da çelikle üretilir. Havası ve toprağı nemli yerleri sever. Kökleri yatay olarak geliştiği için, derin toprak istemez. Çok sık dal verir. Bu yüzden, bir bilen ustaca buda malıdır. Genç fidanların aşılanması gerektiği için bu iş de bir bilene yaptırılmalıdır. Elmanın şifası meyve sindedir.

Faydaları;
  • Grip, öksürük, ses kısıklığı, uykusuzluk, iç sıkıntısı ve yüksek kolesterol için: Orta büyüklükte 3 elma doğranır ve 1 litre suda haşlanır süzülür. Bu çay her yemekten sonra ısıtılarak birer bardak içilirse, çok yararlıdır. Soyduğunuz elmaların kabuklarını atmayıp saklarsanız kurutup iyi bir ev ilacı elde edersiniz.
  • Böbrek ve mesane taşlarını daha rahat düşürmek için: 1 çay bardağı dolusu yaş, ya da kuru elma kabuğu 1 litre suda 10 dakika kaynatılır süzülür. Bu çay, sabahları ısıtılarak aç karnına birer çay bardağı içilirse sancıyı hafifletir, taşın daha kolay düşmesini sağlar.
  • Güzelliğiniz için: Soymadan ezerek çıkardığınız elma suyu iyi bir sivilce ilacıdır. Bu suya batırılmış pamukla kompres yapacağınız sivilceler yavaş yavaş kaybolur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama