4 Mayıs 2010 Salı

Tansiyon yüksekliği için bitkisel tedavi yöntemleri

Tansiyon yüksekliği için öküzgözü otu,kırlangıç otu,nane,şahtere otu,yeşil anason,sarmısak gibi bitkilerden karışım elde edilir.

Karışımın Hazırlanışı;
Öküzgözü otunun yaprakları,kırlangıç otu ile birlikte 20 dakika süreyle kaynar suda bekletilir.Demlemeden süzülerek elde edilen sıvı,bir kaba boşaltılarak gün boyu dinlendirilir.Rahatsızlık esnasında,dinelendirilen sıvıdan,yarı oranında içme suyuna karıştırılarak bir bardak içilir.
Şahtere otu,nane otu ile birlikte 10 dakika süreyle suda kaynatılır.Süzülerek elde edilen sıvı,bir kaba boşaltılarak dinlendirilir.Rahatsızlık esnasında dinlendirilen sıvıdan,bir bardak içme suyuna yarım fincan karıştırılarak bir bardak içilir.
Yeşil anason yaprakları,sarmısakla birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir.Ezilen karışım 15 dakika süreyle suda kaynatıldıktan sonra süzülür.Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba boşaltılarak dinlendirilir.Rahatsızlık esnasında dinlendirilen bu sıvıdan,bir bardak suya yarım fincan karıştırılarak bir bardak içilir.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama