Yanıklar için lahana,salata,kına,su zambağı,susam yağı bitkilerinin karışımı kullanılır.
Karışımın Hazırlanışı; Kıyılmış lahana yaprakları,rendelenmiş salata ile lapa kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile karıştırılarak yoğurulur.Hazırlanan lapa,pansumandan sonra yanık bölgeye sürülür.
Kıyılmış lahana yaprakları,tuzlu suda 20 dakika süreyle pişirilir.Sıkılarak elde edile posaya,merhem kıvamına gelinceye kadar kına karıştırılarak yoğurulur.Hazırlanan merhem susam yağı ile yumuşatıldıktan sonra yanık bölgeye sürülür.
Su zambağı kökleri dövülerek ezilir.Ezilen posa 20 dakika süreyle tuzlu suda pişirilir.Süzülerek elde edilen posaya,pomad kıvamına gelinceye kadar rendelenmiş salata ilave edilerek susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan pomad pansumandan sonra yanık bölgeye sürülür.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder