Zehirlenmelerde sarmısak,keten tohumu,ıhlamur çiçeği,enginar yaprağı,maydanoz,süt ve yoğurt kullanılır.
Karışımın Hazırlanışı;
Dövülmüş sarmısak,keten tohumları ile birlikte lapa kıvamına gelinceye kadar yoğurt ilave edilerek karıştırılır.Hazırlanan lapadan hastaya bol bol yedirilir.
Ihlamur çiçekleri,15 dakika süreyle kaynar suda demlemeye bırakılır.Süzülerek elde edilen sıvı,bir kaba boşaltılarak dinlendirilir.Dinlendirilen sıvıdan ısıtılarak hastaya bol bol içirilir.
Tütün gibi kıyılan enginar yaprakları,sütlü suda 20 dakika süreyle kaynatılır.Sıkılarak elde edilen posa,lapa kıvamına gelinceye kadar,dövülmüş maydanoz ilave edilerek yoğurulur.Hazırlanan lapadan hastaya bol bol yedirilir.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder