23 Ocak 2015 Cuma

Acılı Ezogelin Çorbası Tarifi ve Faydaları

Acı Biberin Faydaları;
  • C vitamini açısından zengindir.
  • Vücudun direncini artırır.
  • İştah açıcıdır.
  • Mikrop öldürücüdür.
  • Ağrı kesici özelliği vardır.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Kan dolaşımını olumlu yönde etkiler.
  • Temel maddesi kapsaisin kanser hücrelerinin ölümünü tetikler, sağlıklı hücrelere zarar vermez.
Acılı Ezogelin Çorbası Malzemeleri;
  • 1su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 çorba kaşığı bulgur
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 soğan
  • 1 kereviz
  • 1 yaprak lahana
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 acı biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • tuz,su
Yapılışı; Bulgur, pirinç ve mercimek yıkanarak tencereye alınır. Üzerine malzemeleri geçecek kadar sıcak su koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca lahana yaprağını doğrayıp tencereye ekliyoruz.
5 dakika kadar kaynatıp kerevizi tencereye rendeliyoruz. Ara ara su ilave edebiliriz. Başka bir tencereyi içine sıvı yağ ve tereyağını ekleyip ocağa alıyoruz. Doğranan soğanları tencereye alıp kavurduktan sonra unu ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Biber salçası, tel şehriye ve et suyunuda ekliyoruz soğanların bulunduğu tencereye. Diğer tencerede pişen sebze ve bakliyatı diğer malzemelerle birleştiriyoruz. Su ve tuzunu ekliyoruz. 2 tane acı biberide içine atıyoruz. 3-4 dakika daha kaynatarak kereviz yapraklarıyla süsleyerek çorbanızı servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama