Bağırsak hastalıkları için sarmısak,papatya,anason,kekik,bal,sarı sabır çiçeği bitkilerinden karışımlar elde edilir.
Karışımların Hazırlanışı;
Suda haşlanan sarmısak sert bir zeminde ezilerek elde edilen posa macun kıvamına gelinceye kadar bal ile karıştırılarak yoğrulur.Hazırlanan macundan fasulye iriliğinde haplar yapılarak günde 3-4 tane alınır.
Hastalık süresince yemeklerden sonra bir çorba kaşığı anason tohumu ağıza alınarak çiğnenir.
Sarı sabır çiçeği kekik ile birlikte 10 dakika süreyle kaynar suda demlenir.Elde edilen çay süzülerek gün boyu dinlendirilir.Dinlendirilen sıvı şerbet kıvamına gelinceye kadar bal ile karıştırılarak tatlandırılır.Tedavi süresince hazırlanan şerbetten günde üç fincan içilir.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder