Mide ağrısı rahatsızlıklarında amber kabuğu,ağulu kök,papatya tohumu,at kuyruğu otu,amberbaris,bakla unu kullanılır.
Karışımın Hazırlanışı;
Amber kabuğu ve ağulu kök yarım saat süre ile suda haşlandıktan sonra süzülür.Elde edilen sıvıya dövülmüş papatya tohumu ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Hazırlanan bu karışım tatlandırılmadan ve rahatsızlık süresince yemeklerden sonra bir fincan içilir.
Atkuyruğu kökü veya meyveleri ince ince kıyılarak demlenir.Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba doldurularak dinlendirilir.Dinlendirilen bu sıvıdan rahatsızlık süresince sabah ve akşam birer fincan içilir.
Amberbaris meyveleri ezilerek posa haline getirilir.Elde edilen posaya,bakla unu ilave edilerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.Hazırlanan macundan yemeklerden önce günde üç kaşık yenir.
Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder