1 Aralık 2014 Pazartesi

Havuç (Cucurbita Pepo) Faydaları

Havuç yurdumuzun en yaygın sebzeleri arasındadır. Tohumdan yetiştirilir. Ilık iklim koşullarını ve derin toprakları sever. İki yıllık bir bitki olduğu için, ilk yıl kök bağlar, ikinci yıl çiçeklendikten sonra meyve ve tohum verir.

Kırmızı, sarı, beyaz türleri vardır. En lezzetlisi ilkidir. Kırlarda kendiliğinden yetişen yabani havuca da rastlayabilirsiniz. Ama makbul değildir. Şifası, kökündedir yani havuç dediğimiz meyvesindedir.

Faydaları;
  • Sarılıkta: Tedaviden sonra, her gün bir, iki su bardağı havuç suyu içmek, yorgun düşmüş karaciğeri takviye eder.
  • İştahsızlıkta: 10 gram havuç tohumu, 1 litre suda çay gibi haşlanır, yemeklerden önce birer kahve fincanı içilirse, iştah açar.
  • Güzelliğiniz için: Havuç suyu cildi besler. Makyajdan önce ve makyajınızı temizledikten sonra, yüzünüze en az bir kahve fincanı havuç suyu sürerek, on dakika kadar bekleyiniz. Sonra yüzünüzü bol soğuk suyla yıkayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama