28 Haziran 2015 Pazar

Turpun (Raphanus Nıger-Sativus) Faydaları

Çok soğuk olmamak üzere, tüm iklim koşulunda yetiştiği için yurdumuzda çok yaygın ve salata olarak her sofrada yerini alan bir bitkidir. Bizde en çok fındık turpu, kestane turpu, bayır turpu ve iri kırmızı turp türleri yetiştirilir. Tohumdan üretilir. İlkbahar ve sonbaharda iki kez ekilebilir. Nemli yerleri sever. Taze gübre verilirse yaprakları coşar, fakat kök vermez. Bu yüzden turp ekilecek toprak, çürümüş gübreyle beslenmelidir.

Faydaları;
  • Karaciğer yorgunluğunda: İki yemek arasında 1 kahve fincanı turp suyu içmek, karaciğeri güçlendirir.
  • Öksürük nöbetlerinde: 1 tatlı kaşığı turp suyu içmek ve siyah turpun içini oyup altını delerek bir bardağa oturtup içine bal koyup 1 gün süzülmesi için bekletmeliyiz. Ertesi gün süzülen suyu içersek faydasını görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama