28 Haziran 2015 Pazar

Zeytin Ağacının (Olea Europea) Faydaları

Yurdumuzda en çok Marmara ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilen ve meyvesini yaklaşık otuz yaşından sonra vermeye başlayan uzun ömürlü bir ağaçtır zeytin ağacı. Killi sıcak ve kuru toprakları sevmekle beraber, iyi ürün alabilmek için özel bir bakım ister. Yaprağı ve meyvesinden elde edilen yağıyla eskiden beri ev ilaçları arasında önemli bir yeri vardır.

Faydaları;
  • Peklik (kabızlık) çekenler için: Sabahları aç karnına birer çorba kaşığı zeytinyağı içmek çok faydalıdır.
  • Şeker hastaları için: 60 gram taze zeytin yaprağı havanda dövülür. Bu ezme 1 litre soğuk suda yarım gün bekletilir. Yemek aralarında birer çay bardağı içilirse şifalıdır.
  • Ateş düşürmek için: 50 gram zeytinyağı, 1 litre suda kaynatılır ve bu çay yemeklerden önce birer çay bardağı içilirse, ateşi düşürür.
  • Yüksek tansiyon için: Yukarıdaki çay eskiden beri tansiyonu dengeleyen bir lokman şifasıdır.Özellikle kalp hastaları için zeytinyağlı yemekler yararlıdır. Zeytinyağının kolesterolü dengeleyen bir özelliği de vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama