28 Haziran 2015 Pazar

Tarçının /Cinnamomun Zeylanicum) Faydaları

Defne ailesinden, fakat sıcak ve çok yağışlı iklim koşullarını sevdiği için Hindistan, Cava, Sumatra, Seylan gibi uzakdoğu ülkelerinde yetişen bir ağaçtır. Kabuğu çok hoş kokuludur. Sofra tarçını, bu kabukların dövülerek toz haline getirilmişidir. Baharatçılarda satılan kuru tarçın kabuklarından da tarçın çayı yapılır, çok şifalıdır.

Faydası;
  • Grip, halsizlik, hazımsızlık ve bağırsak sancıları için: İyi bir tarçın çayı elde etmek için 10 gram tarçın kabuğu, 1 litre su ölçüsüyle kaynatılır. Acımsı olduğu için, şekerle tatlandırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama