Papatyanın toprak altında yaşayan köksü bir sapı olduğundan, her yıl yeniden üreyip çoğalır. Papatya çeşitleri geliştirilerek, katmerli, pembe, kırmızı, alacalı çeşitleri yetiştirilmiştir.
Şifası, gölgede kurutularak kapalı kutular içinde saklana çiçeklerindedir.
Faydaları;
- Karaciğer yorgunluğunda: 10 gram papatya kurusu, iki fincanlık bir cezvede suyla 10 dakika kadar kaynatılıp, yemek aralarında içilirse, çok şifalıdır.
- Bağırsak sancılarında, mide yanmalarında ve sürekli hazımsızlıklarda: 50 gram papatya kurusu, 1 litre suda haşlanıp, yemek aralarında birer çay bardağı içilirse faydasını gösterecektir.
- Güzelliğiniz için: İkide bir pınarları çapaklanan gözler için yukarıdaki papatya çayıyla yapılan göz banyosu yararlıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder