19 Şubat 2015 Perşembe

Soğanın (Allıum Cepa) Faydaları

Her mutfağın demirbaşı olan soğanın bir çok türü vardır. En makbulü, genelde çiğ olarak yenen, lezzetli kırmızı soğandır. Tıp dünyasında, bu tür soğandan kalp ilacı yapmak için önemli çalışmalar olmuştur. Soğan, eskiden beri ev ilaçları arasında önemli bir yer tutar.

Faydaları;
  • Dolamada: Sıcak külde közlenmiş kuru soğanın zarını çıkarıp sarmak, sancıyı alır ve dolamayı olgunlaştırır.
  • Baş ağrısında: Bir baş soğan ince ince kıyılarak haşlanır ve haşlanmış soğan, bir tülbent arasında alnına bağlanırsa, ağrıyı dindirir.
  • Şeker hastalığında: Bol soğan tüketmek hastalığa şifalı gelir.
  • Güzelliğiniz için: Soğanla, saçlarınız için bir kepek ilacı da yapabilirsiniz. Üç baş kuru soğan ince ince kıyılır. Bir su bardağı tuvalet ispirtosunda bir hafta bekletilir. Sonra bu losyon bir şişeye süzülür. Saçlarınızı, 1 litreye bu losyondan 3-4 damla ölçüsüyle hazırlayacağınız suyla yıkamak kepeği önler. Ancak, bu küre bir hafta kadar devam etmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama