Marul tohumu sonbaharda tohum yastığına serpme ile ekilir. Üzeri beyaz çürümüş gübreyle örtülür,bastırılır. Sularken süzgeçli kova kullanmalıdır. 3-4 yaprak olunca, 30-40 cm aralıklarla yerlerine dikilir, iyice göbeklenince toplanır. Şifası, tohumunda ve taze yaprakların dadır.
Faydaları;
- Karaciğer yorgunluğu,şeker ve müzmin bronşitte: 5 gram marul tohumu yada göbek yakınından alınmış 80 gram marul yaprağı, 1 litre suda haşlanır, bu çay yemek aralarında birer çay bardağı içilirse çok yararlıdır.
- Fazlaca alınmış alkolden sonra sarhoşluğun verdiği rahatsızlıkta: Havanda iyice dövülmüş ve un haline getirilmiş marul tohumlarından, biraz suyla 1 yemek kaşığı dolusu yutmak kişiyi rahatlatır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder