4 Şubat 2015 Çarşamba

Marulun (Lactuca Sativa) Faydaları

Yaz başının bu nefis sebzesi nemli güneşli yerleri sever. Toprağı ya çürümüş gübreyle, yada komposto denilen gübre yaprak karışımı ile gübrelenmelidir. Kimyasal gübreler de kullanılabilir.

Marul tohumu sonbaharda tohum yastığına serpme ile ekilir. Üzeri beyaz çürümüş gübreyle örtülür,bastırılır. Sularken süzgeçli kova kullanmalıdır. 3-4 yaprak olunca, 30-40 cm aralıklarla yerlerine dikilir, iyice göbeklenince toplanır. Şifası, tohumunda ve taze yaprakların dadır.

Faydaları;
  • Karaciğer yorgunluğu,şeker ve müzmin bronşitte: 5 gram marul tohumu yada göbek yakınından alınmış 80 gram marul yaprağı, 1 litre suda haşlanır, bu çay yemek aralarında birer çay bardağı içilirse çok yararlıdır.
  • Fazlaca alınmış alkolden sonra sarhoşluğun verdiği rahatsızlıkta: Havanda iyice dövülmüş ve un haline getirilmiş marul tohumlarından, biraz suyla 1 yemek kaşığı dolusu yutmak kişiyi rahatlatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama