Karanfil;
Engenia caryophyllata thumb türünün kurutulmuş çiçek tomurcuğudur.Bu tür 20 m yüksekliğinde kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır.Tomurcuk,10-17 mm uzunlukta,siyahımtıraktır.Tanzanya,Madagaskar ve Brezilya gibi tropikal iklim bölgelerinde kültürü yapılmakla beraber Molük Adaları'nda da doğal olarak yetişmektedir.
Karanfilin Kullanım Alanları;
Sağlıkta:Antiseptik,antibakteriyel,antifungal,antiviral,spazm çözücü anestezik etkileri bulunmaktadır.Günlük kullanım dozajlarında herhangi bir yan etkisi görülmemiştir.
Gıdada:Karanfil koku verici özelliği nedeniyle şerbetlerde,meyve likörlerinde,tatlılarda ve kompostolarda kullanılır.Bazı et yemeklerine de çeşni olarak katılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder