Tarçın Kabuğu;
Cinnamomum zeylanicum nees türünün dallarının iç kabuğudur.Bu tür kışın yapraklarını dökmeyen küçük bir ağaçtır.Kabuklar genç dallardan elde edilir.Dış kısmı soyulduktan sonra,güneşte kurutulur.Dış görünümü, 0,2-1 mm kalınlıkta,açık kahverengi,boru şeklinde kıvrılmış ve birçoğu iç içe geçmiş kabuk parçalarından ibarettir. Üst yüzde mantar görülmez.Tarçın özel kokulu ve tatlımsı baharlı lezzettedir.Özellikle Hindistan ve Doğu Hint Adaları'nda yetiştirilir.Yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaçtan elde edilir.
Tarçın Kabuğunun Kullanım Bilgileri;
Gaz söktürücü ve antiseptik etkisi vardır.
Tarçın Kabuğunun Kullanım Tavsiyeleri;
Fazla alınması tehlikeli sonuçlara yol açabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder